Begint het voorjaar vroeg dit jaar?

De vraag die veel mensen bezighoudt, wanneer wordt het lekker weer? Het lijkt wel alsof het slechte maar niet stopt. Gelukkig lijken de voorspellingen er nu eindelijk weer goed uit te zien. Vanaf volgende week worden er temperaturen verwacht die richting de 20 graden kunnen oplopen!

Tijd voor terrasjes, tuinfeestjes en andere gezellige afspraken? Voor veel mensen wel. Helaas is het vanwege het heersende Corona virus in ons land niet voor iedereen mogelijk om van het weer te genieten. Mensen met griepklachten moeten bijvoorbeeld thuis blijven, om te voorkomen dat andere mensen besmet worden. Heb je geen klachten? Dan mag je op dit moment nog wel de deur uit. Geniet daar dus lekker van zodra het lekker weer is! In ons land weet je maar nooit hoe lang het mooi weer blijft...

Hoe bereid jij je voor op de zomer?
Het voorjaar is voor veel mensen de periode om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Ook vinden mensen het leuk om hun huis van wat nieuwe woonaccessoires te voorzien. Misschien wat andere kleurtjes in huis halen? Nieuwe kussenhoesjes, plantjes en een mooie vaas met bloemen op tafel? Tijd voor een zomers tafelkleed op tafel? Van slechts een paar kleine veranderingen in huis kun je al heel vrolijk worden en helemaal zin krijgen in het voorjaar.

Last van hooikoorts? Ook dan kun je je nu alvast gaan voorbereiden. Zorg ervoor dat je je medicatie op tijd in huis hebt. Houd de speciale pollenradars in de gaten om te zien wanneer jij kunt verwachten dat je veel last van klachten kunt krijgen. Op die dagen kun je proberen zoveel mogelijk binnen te blijven óf extra medicatie te gebruiken waar nodig. Bereid je goed voor, zodat je er zo weinig mogelijk last van krijgt.