Hoofdkussen kopen

Wil jij een nieuw hoofdkussen kopen? Een goed hoofdkussen kopen is essentieel voor een goede nachtrust. Met een goed kussen ligt jouw ruggengraat in een horizontale positie, zodat je spieren zoveel mogelijk ontlast worden. Zo ligt je hoofd niet te ver naar voren of te ver naar achteren wanneer je slaapt. Wanneer je een nieuw hoofdkussen kopen gaat, is de keuze reuze. Maar welk hoofdkussen past nu het beste bij jou? Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Zo is jouw slaaphouding van groot belang bij het uitkiezen van het juiste hoofdkussen. Slaap jij vooral op je zij? Dan ben je niet de enige. Ongeveer 80% van de Nederlanders geeft de voorkeur om op de zij te slapen. Of lig je juist vooral op je rug? Dan heb je een ander soort kussen nodig. Je slaaphouding vertelt je dus veel over hoe jij jouw perfecte hoofdkussen kopen kunt.

 

Een geschikt hoofdkussen kopen voor iedere slaaphouding

Wanneer jij het juiste hoofdkussen kopen wilt, is het dus belangrijk wat jouw favoriete slaaphouding is. Wanneer je vooral op je zij ligt, heb je een kussen nodig die jouw hoofd en nek voldoende ondersteunt. Het kussen begint boven de schouders en ondersteunt jouw volledige hoofd. Heb jij brede of smalle schouders? Bij brede schouders heb je een kussen met meer volume nodig, zodat jouw nekwervels in een ergonomische positie liggen. Wanneer jij op je buik slaapt, heb je echter niet zo veel volume nodig. Dit is al een onnatuurlijke positie, waardoor er over het algemeen meer spanning op de nek komt te staan omdat je met een gedraaid hoofd ligt. Buikslapers zijn het beste af met een dun kussen. Zo wordt de ademhaling het minst belemmerd.

 

Wanneer is het tijd om een nieuw hoofdkussen te kopen?

Heb je jouw kussen al een aantal jaar, maar weet je niet zeker of het tijd is om een nieuw hoofdkussen te kopen? Hoe lang jouw kussen meegaat, hangt af van het soort vulmateriaal. Zo gaat traagschuim ongeveer 3 jaar mee, en dons zo’n 5 jaar. Twijfel je of je kussen nog wel voldoende ondersteuning geeft? Door je kussen dubbel te vouwen en weer terug te vouwen, kom je er achter of het kussen nog wel in vorm is. Blijft de vouw in het kussen zitten en moet je deze weer opschudden? Dan is het tijd om een nieuw hoofdkussen te kopen. Je draait je namelijk gemiddeld wel 40 keer om je slaap. Voor een goede ondersteuning moet jouw kussen dus in staat zijn om mee te vormen met jouw slaaphouding.

 

Welke materialen zijn er te verkrijgen?

Wanneer je een nieuw hoofdkussen van plan bent om te kopen van Hoofdkussen.com, kan je kiezen uit verschillende materialen vullingen. De meeste gebruikte vulmaterialen zijn:

 

        Dons en veren. Dit materiaal is makkelijk te vormen en luchtdoorlatend. Nadeel is wel dat scherpe veertjes uit kunnen steken die voor ongemak kunnen zorgen. Ook kunnen deze kussens niet gewassen worden.

        Synthetische vezels. Dit materiaal is te verkrijgen in vele maten en prijsklassen. Ook kunnen deze kussens gewassen worden zodat ze goed schoon blijven.

        Koudschuim of latex schuim. Dit materiaal vormt zich naar je lichaamshouding en kan eventuele lichamelijke klachten verlichten. Het kan echter wel warmte vasthouden waardoor het zweterig aan kan voelen.