Een opgeruimde kinderkamer met een paar handige tips.

Kan de kinderkamer bij jou thuis ook zo'n puinhoop worden soms? Zo erg dat je misschien wel over de speelgoedauto's heen struikelt en je uitglijdt over een slingerend kledingstuk dat op de grond ligt? Niet erg prettig natuurlijk. Gelukkig zijn er een paar handige tips die je helpen om je kinderkamer opgeruimd te houden.

- Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt voor het speelgoed en de kleding van je kind(eren). Een grote speelgoedkist bijvoorbeeld. Leer je kinderen aan om ieder speelgoed direct na gebruik weer terug te leggen in de kist. Als ze dit goed bijhouden is het opruimen niet vervelend en kost het ook niet veel tijd. Wanneer de hele kamer een puinhoop is kost het uiteraard ook veel meer tijd om dit allemaal op te gaan ruimen. Niet iets waar kinderen vaak zin in hebben.

- Maak gebruik van kinderkapstokken. Om rondslingerende kleding te voorkomen zijn dit soort kapstokhaakjes ideaal. Kies een paar leuke kinderkapstokjes en hang deze op aan de wand in de kinderkamer. Als het er leuk uit ziet vinden kinderen het ook sneller leuk om er gebruik van te maken. Kies een haakje in de vorm van hun lievelingsdier of kleur. Leer je kinderen aan om jasjes en andere kledingstukken daaraan op te hangen. Het ziet er veel opgeruimder uit wanneer de kleren aan de kapstokjes worden opgehangen.