3 tips voor de beste tuin borrel! 

Nu corona het land heeft overgenomen, wil je natuurlijk nog wel af en toe wat leuke dingen kunnen doen, zover de maatregelen het natuurlijk accepteren. Wat is er dan leuker dan een borrel organiseren met je beste vrienden? Het leukst is dan natuurlijk om de borrel te geven bij jou in de tuin. Naast dat dit praktisch is in verband met corona, is het er ook nog eens gezelliger. Je kan namelijk een vuurtje gaan stoken waar iedereen omheen kan gaan zitten. Dit zorgt zeker in de winter wanneer het wat donkerder wordt voor extra sfeer en zorgt ook voor een warmere omgeving. Ook is het handig om een koelbox of zelfs meerdere koelboxen in de tuin te hebben, zodat je makkelijk en snel bij al het drinken kan zonder dat je steeds weer een huis in moet gaan.  

 

Sfeer

Een van de belangrijkste dingen bij een tuinborrel is dat je zorgt voor sfeer. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de tuin leuk aan te kleden met zowel nuttige als leuke decoraties. Je kan bijvoorbeeld een warmtelamp ophangen of neerzetten, dit geeft sfeer maar zorgt ook voor warmte. Deze lampen zijn er ook in allerlei soorten en maten. Zo kan je ze bijvoorbeeld kopen om ze op de grond te zetten, maar je kan ze ook ophangen. Op deze manier kan je precies de juiste lamp bij jouw tuin vinden en zo ook nog eens zorgen voor extra warmte. Daarnaast is het leuk om op elke bank en stoel bijvoorbeeld kussens en dekens neer te leggen, zodat mensen en lekker kunnen zitten en ook gezellig knus met een dekentje om zich heen kunnen zitten. Ook is het mogelijk wanneer je een grote tuin hebt en er niet heel veel mensen komen om windschermen te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de tuin wat kleiner en dus knusser lijkt. Wanneer je echt helemaal wil uitpakken is het leuk om een hot chocolate-station te maken en daarbij een tafel met allemaal toppings die je er doorheen kan halen. 
 


Outfit

Aangezien je een tuinborrel organiseert, is het ook leuk om er een thema aan te geven. Dit kan alles zijn wat je maar wil. In de winter kan je bijvoorbeeld gaan voor een speciale winterse dresscode, of een foute kersttrui thema. Zorg er dan voor dat iedereen het thema doorkrijgt, en dat ook iedereen zich gaat kleden naar het thema waar de borrel voor gemaakt is. In de winter moet je dan natuurlijk wel rekening houden met het wat koudere weer, en is het dus verstandig om dikke sokken aan te trekken omdat anders je voeten heel snel zullen afkoelen. Ook is het slim om een sjaal en handschoenen te dragen, zodat je nog langer lekker buiten kan zitten met elkaar om van de borrel te genieten. Wanneer je je namelijk niet op het koude weer aankleedt, zal de borrel niet tot lang door kunnen gaan, aangezien iedereen dan aan het verkleumen is van de kou. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus zorg ervoor dat iedereen weet wat voor weer het wordt, en zorg er ook voor dat het thema ruim optijd bekend is, zodat mensen eventueel nog extra warme dingen daarvoor kunnen kopen.