Woonaccessoires keuken

Tover je keuken om in een paleis met leuke woonaccessoires speciaal voor de keuken! Wat dacht je van de trendy accessoires van Qualy? Nog nooit van dit merk gehoord? Dat zou heel goed kunnen. Het merk is een jaar of twee geleden geintroduceerd in Nederland. Maar oorspronkelijk komt het uit Taiwan. Qualy keukenaccessoires zijn vaak gemaakt van kunststof. Kenmerkend of opvallend zijn de vogeltjes die je vaak terug ziet in Qualy producten.

Naast kunststof design keuken woonaccessoires is er ook veel interesse in het Blond servies. Dames zijn er dol op. Heren zijn duidelijk minder enthousiast. Veel vrouwen verzamelen het hele blond servies bij elkaar. Dat is nog een hele opgave hoor. Want het servies is erg uitgebreid. En als je echt al het Blond amsterdam servies wilt sparen, dan moet je ook nog alle thema's zien te verzamelen. Marktplaats is hierbij je beste vriend. Is er iemand uitgekeken op zijn Blond Amsterdam? Dan kun jij het vaak met leuke korting kopen. Het mooiste is als de verkoper in de buurt woont. Anders ben je je winst alweer kwijt aan de verzendkosten. Uiteraard kun je het Blond servies ook helemaal nieuw kopen. Op internet zijn verschillende webshops die het hele Blond Amsterdam servies aanbieden.

Een belangrijk item dat beslist niet in de keuken vergeten mag worden is het vliegengordijn! In de zomer wil je immers lekker koken, maar dan wel met de deur open. Vooral bij warme zomers weten de vliegen je keuken blindelings te vinden. Erg vervelend, want naast dat die insecten op je eten gaan zitten, proberen ze je ook al vliegend het leven zuur te maken. Met een vliegengordijn in je deurkozijn houd je al heel wat vliegen buiten de deur. Budget vliegengordijnen zijn al verkrijgbaar voor een euro 9. De duurdere vliegengordijnen hebben een beduidende betere kwaliteit. Maarja je moet keuzes maken. Wat is belangrijk voor jouw? Wij hebben een leuke vliegengordijnen webshop voor je gevonden, waar je heel wat vliegengordijnen en prijzen met elkaar kunt vergelijken.
 

Thermoskan


Wist je dat er tegenwoordig hele leuke thermoskannen verkrijgbaar zijn? Ze zijn erg praktisch, je kunt er je drankje warm of koel in houden, maar ze zijn ook een ware eye-catcher voor in je keuken! Vindt hier meer informatie over de hippe thermoskannen.

Kannen met hippe kleurtjes, prachtige designs en vormen en de leukste details die de kan helemaal afmaken.

De grote keukenschoonmaak

Zo af en toe is het eens tijd om je keuken een grote schoonmaakbeurt te geven. Natuurlijk is het hygiënisch om iedere dag je keuken netjes schoon te maken na het koken, maar dan neem je vast niet altijd de kastjes, lades en de hele koelkast af. Daar gaat ook veel tijd in zitten, waar je waarschijnlijk niet iedere dag tijd voor hebt.
Het is belangrijk om zo af en toe de keuken eens grondig aan te pakken. Probeer in ieder geval 2 à 3 keer per jaar je hele keuken uit te soppen.

Hoe begin je nou zo'n grote keuken schoonmaak?
Om te beginnen, haal je keuken helemaal leeg. Wanneer je heel veel spullen in je keuken hebt is het misschien handig om niet meteen alles er uit te halen, maar eerst de kastjes waar je mee wilt beginnen. Zet de spullen tijdelijk even op een andere plek. Haal vervolgens de stofzuiger er bij en haal de slang even door de kastjes heen. Maak daarna een sopje met een lekker ruikend schoonmaak middel en pak een sponsje of doek en neem zowel de binnenkant als de buitenkant van je keuken er mee af. Boen eventuele vieze vlekjes weg en ga ook goed langs alle voegen. In de voegen blijft meestal het meeste vuil achter. Vervolgens kun je met een droge doek de kastjes weer droog maken. Voordat je alle spullen er weer in doet, kijk even of alles nog wel nodig is. Misschien gebruik je een heleboel spullen wel niet eens meer! Meteen een mooi moment om dit op te ruimen. De spullen die je weer terug in het kastje doet kun je even afnemen met een doek zodat ze schoon de net schoongemaakte kast in gaan.
Doe dit met alle kastjes en lades in je keuken. Het gaat heerlijk ruiken en je zult zien dat de keuken al gauw weer begint te glimmen.
Wanneer je de tegels van je keuken gaat afnemen kun je daar misschien een speciale reiniger voor gebruiken. Sommige reinigers zijn niet geschikt voor glanzende tegels, houd daar dus rekening mee. Wanneer je de tegels afneemt kun je ze eerst met een sopje schoon boenen, en daarna met een droge doek drogen. Dit drogen zorgt ervoor dat er geen lelijke vegen achterblijven op de tegels. Hier zijn eventueel speciale droogdoeken voor te gebruiken.
Ook de afzuigkap moet je regelmatig schoonmaken. In de afzuigkap zit veel vet wat niet altijd even gemakkelijk te verwijderen is. Ook hiervoor zijn speciale reinigers verkrijgbaar. Dasty is een reiniger die voor dat soort doeleinden goed gebruikt kan worden. Met het reinigingsmiddel maak je de vettige delen van je afzuigkap eenvoudig schoon.Als je alle kastjes en lades hebt gehad kun je aan het aanrecht beginnen. Maak de voegen goed schoon. Maak het aanrechtblad schoon met een sopje.
Zodra je je alles schoon hebt kun je beginnen aan de keukenaccessoires. Dit zijn leuke decoratieve spulletjes die je op je aanrecht hebt staan, maar ook keukenapparaten zoals een koffiezetapparaat en een waterkoker. Vergeet ook je thermoskan niet te mee te nemen zodat ook die weer stofvrij op je aanrecht kan staan. Omdat er tegenwoordig veel hippe thermoskannen verkrijgbaar zijn hoef je ze niet meer te verstoppen in je keukenkastjes maar kun je ze als eye-catcher op je aanrecht zetten!

Keukenaccessoires & tips

Er zijn diverse soorten keukens. Iedere keuken heeft zijn eigen kenmerken wat de keuken anders maakt. Een klassieke keuken is bijvoorbeeld heel anders dan een moderne keuken. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaalde stijl en de gewenste kleuren. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk en kun je je keuken helemaal zo maken als jij wilt!
 

De moderne keuken

Misschien wel de meest voorkomende keuken is de moderne keuken. Je hebt de keuze tussen een rechte keuken, een L-vorm of een U-vorm. Een kookeiland is ook mogelijk in de moderne keuken, het zorgt zelfs voor een extra moderne uitstraling. Een moderne keuken is vooral strak qua uiterlijk. Roestvrijstaal komt veel voor in de moderne keuken. Ook de kleuren wit en zwart zijn populair als het gaat om modern. Heb je de eettafel in de keuken staan? Kies dan voor een doorzichtig tafelzeil of een zeil met rvs look voor op je tafel, ook dit zorgt voor een moderne look.


De klassieke keuken

Warmte en nostalgie, dat zijn kenmerken van een klassieke keuken. Een klassieke keuken is vaak sierlijk afgewerkt en heeft hier en daar wat chique details. Zwart-witte tegeltjes zijn veel voorkomend in de vloer of aan de wand. Een klassieke keuken heeft vaak een huiselijke sfeer. In woningen met een klassieke keuken wordt ook vaak gegeten in de keuken. Wanneer de keuken een kookeiland heeft is er ook vaak een baldakijn boven te vinden.

De landelijke keuken

Bij een landelijke keuken hebben we het al gauw over een granieten aanrechtblad en houten details. De natuurlijke details maken het landelijk. Ook hierbij komen de kleuren wit en zwart vaak terug. In een landelijke keuken zijn veel accessoires te vinden. Leuke potjes en pannetjes en decoratieve spullen voor een sfeervolle uitstraling. Hout is erg landelijk en decoratie van hout is dan ook erg kenmerkend voor een landelijke keuken. Een tafelzeil met hout look past goed bij een landelijke sfeer.


 

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken?

Tips waar je op moet letten bij het kopen van een keuken.

Misschien een beetje vreemd, maar bijna elke nieuwe keuken heeft wel een fout bij de levering. Een keuken wordt bijna nooit foutloos geleverd. Omdat een keuken uit enorm veel onderdelen bestaat, is de kans groot dat ook jouw keuken niet zonder fouten geleverd wordt. Vaak gaat het gelukkig om kleine foutjes en niet om grote problemen. Een keuken is een maatproduct, het bestaat uit heel veel onderdelen die allemaal in elkaar moeten passen en ook in de woning zelf. De keukenapparatuur moet er in passen, de keukenfronten op maat moeten passen op de kasten en de lengte van de keuken en het aanrechtblad moet juist zijn. De belangrijkste tip die haar geld dubbel en dwars waard is: overweeg een (tijdelijke) rechtsbijstandverzekering als je een nieuwe keuken aan gaat schaffen. Laat je niet teveel leiden door eventuele slechte reviews van keukenzaken. Daarnaast moet je er op letten dat indien mogelijk, je niet zelf de keuken gaat meten en (tenzij een expert) je niet zelf de keuken gaat plaatsen. Dit kun je het beste overlaten aan een specialist. Bij het zelf inmeten van de keuken worden vaak fouten gemaakt omdat je niet weet waar je allemaal goed op moet letten. Vraag duidelijk aan de keukenzaak waar je een keuken wilt gaan te kopen en of de montage bij de keukenwinkel hoort, of dat je een apart ingeschakeld bedrijf is door een keukenzaak.
 

Bekijk het assortiment van de keukenzaak

Als de keukenzaak in het assortiment niet heeft wat je zoekt, verwacht dan niet dat je er samen met de verkoper uit zal komen. Over het algemeen hebben alle winkels een breed scala aan keukendeurtjes en werkbladen. 80% van de huishoudens slaagt voor een keuken bij een keukenwinkel. 20% kan niet in een winkel iets vinden. Dit zit hem dan meestal of in het werkblad of het keukendeurtje. Als een van de twee niet naar wens is, dan is dat misschien een reden om niet bij een winkel te kopen.

Ken je keukenruimte

Je keukenruimte kennen is erg belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Als je de keukenruimte waar de keuken in moet komen uit je hoofd kent, zal je eerder fouten in de keuken voorkomen. Meet van tevoren dus je keukenruimte op. Kijk ook goed of je muur recht loopt. Doorgaans wordt je keuken professioneel ingemeten door een specialist. Dit gebeurt op 3 hoogtes – onder, middenin en bovenaan.Ook een keukenadviseur kan fouten maken en over het algemeen worden er vaak fouten gemaakt, omdat het meten van een keuken een complexe taak is en moeilijk te controleren. De hoogte van een vensterbank kan belangrijk zijn. In sommige gevallen zit het venster lager dan het werkblad. Dat betekent dat de achterkant van de keuken ook in het zicht komt. Deze achterkant is meestal niet afgewerkt. Wijs de keukenadviseur en monteur hier op. Een fout in een offerte brengt natuurlijk een prijsschommeling met zich mee. Ken je ruimte dus met maten erbij. Een plattegrond van de ruimte meenemen naar het gesprek is het handigste. Weet ook precies wat er in je keuken moet komen. Bijvoorbeeld waar de keuken moet komen, de vorm en hoogte van de kasten boven en onder. Als je het keukenontwerp niet meer hoeft te wijzigen, geeft dat duidelijkheid en rust bij het onderhandelen.

Zorg voor een klik met de verkoper/keukenadviseur

Een keukenverkoper die je mag, zal je ook eerder iets gunnen in de prijs dan iemand die hij het minder gunt. Momenteel wordt er bij de grote winkels vaak nog op provisiebasis gewerkt.Verkopers leveren vaak een stukje van zijn eigen provisie in telkens als hij de prijs iets verlaagd. Soms gaat de keukenadviseur zo laag dat er bijna geen provisie meer te verdienen is op een keuken. Als hij je mag zal hij dit vast regelen.