Schilderij kopen bij online kunstgalerie Tulip Art


Voor het creëren van een prettige sfeer in je huis is een schilderij de oplossing. Of je nou van klassieke of moderne schilderijen, in abstracte of figuratieve stijl, houdt: een schilderij zorgt ervoor dat je huis echt een thuis wordt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het juiste schilderij kiest dat past bij jou en jouw huis.
 

Verschillende stijlen schilderijen

Schilderijen kan je kopen in alle soorten en maten. Zo heb je klassieke schilderijen, abstracte schilderijen, figuratieve schilderijen, popart, surrealisme en nog veel meer. De stijl waarin een schilderij geschilderd is bepaald de sfeer en emotie die het met zich meebrengt in je huis.  Zo past een abstract schilderij goed in een modern huis en een klassiek schilderij in een huis met een klassieke inrichting. Hieronder zie je enkele van de populairste kunststijlen van de laatste tijd uitgelegd:

-Abstracte schilderstijl: de abstracte stijl is een vrij nieuwe kunstvorm die sinds het einde van de 20e eeuw zijn doorbraak heeft gevonden. Abstracte schilderijen vertonen geen bestaande vormen die en herinnering bij mensen oproept. Het mooie aan abstracte schilderijen is dat iedereen die ernaar kijkt zijn of haar eigen interpretatie van heeft.

-Popart: popart is ontstaan in de jaren 60 van de 20e eeuw en is dus nog een relatief jonge stijl. In Popart wordt vaak gebruik gemaakt van hedendaagse producten die gebruikt worden door consumenten. Een van de bekendste voorbeelden van popart zijn de wereldberoemde soepblikken van kunstenaar Andy Warhol.

Voor abstracte schilderijen, popart en veel meer andere stijlen bekijk Tulip Art om een schilderij te kopen of inspiratie op te doen!
 

Hoe kies je een schilderij uit?

Het kiezen van een juist schilderij is lastig, en al helemaal als je niet weet waar je naar op zoek bent. Voor het selecteren van een schilderij zijn een aantal punten belangrijk om rekening mee te houden:
1) De sfeer van je huis: welke sfeer hangt er in je huis, en welke sfeer wil je creëren aan de hand van de toevoeging van het schilderij aan de muur? Wil je wat meer vrolijkheid brengen dan ga je voor een kleurrijk schilderij met vrolijke afbeeldingen. Wil je een rustig schilderij dat zich soepel samen voegt met de huidige sfeer dan is een abstract schilderij in neutrale kleuren misschien meer iets voor jou.

2) De inrichting van je huis: hoe de inrichting van je huis eruit ziet is er belangrijk voor het kiezen van een schilderij. Een schilderij moet passen bij de inrichting van je huis. Heb je bijvoorbeeld een inrichting met de kleuren rood, oranje en geel dan is het verstandig om een schilderij in bijpassende kleur te kiezen.

3) De emotie van het schilderij: Dit punt sluit aan bij punt 1. De emotie die een schilderij bij zich mee brengt bepaald de sfeer in je huis of kantoor. Je kan er dus voor kiezen om een echte sfeerversterker te kiezen die de emotie van de ruimte bepaalt, of je kan er voor kiezen om een wat neutraler schilderij te kiezen.

4) Je budget: schilderijen zijn er niet alleen in verschillende stijlen, soorten en maten maar bovendien ook in zeer veel verschillende prijsklasse. Het budget dat je vrijgesteld hebt voor een schilderij bepaalt dan uiteindelijk ook of het schilderij dat je voor ogen hebt er gaat komen.

Al met al is het kopen van een schilderij dus niet zo makkelijk als je denkt. Bekijk voor inspiratie en een groot assortiment de volledige collectie tulipart.eu.
 
    19-03-2018 09:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.