Vallen brievenbussen onder woonaccessoires? Wij vinden van wel. Een brievenbus is eigenlijk een onmisbare woonaccessoire. Vrijwel ieder huishouden en bedrijf beschikt wel over een brievenbus. Er zijn verschillende manieren om post te ontvangen:

- Post ontvangen met een postbusnummer: Een postbus kun je bij Postnl aanvragen. Met een postbus kun je s'ochtends vroeg al over je post beschikken. Je dient dan wel je post zelf op te halen bij een Postnl servicepunt bij jou in de buurt. Een postbus is niet gratis. Je betaald een vast bedrag per jaar. Een postbus wordt meestal gebruikt door bedrijven. Maar ook door mensen die (tijdelijk) niet over een vaste woon of verblijfplaats beschikken.

- Post via je brievenbus in de deur ontvangen: De meeste woningen beschikken wel over een brievenbusklep. De postbode gooit de post door de briefplaat en jij ontvangt je post binnen op de deurmat. Voordeel is dat je post altijd droog blijft. Nog een voordeel: je hoeft niet naar buiten te lopen om te kijken of er post is. Nadeel is dat er geen pakketjes door deze brievenbus passen.

- Post ontvangen via een wandbrievenbus: Bevindt jouw voordeur zich te ver van de openbare weg? (Meer dan 10 meter) Dan ben je volgens de post wet verplicht om een zogenaamde buitenbus aan te schaffen. De buiten brievenbus dient zo dicht mogelijk bij de openbare weg geplaatst te worden. Staat je woning niet verder dan 10 meter van de stoep of straat? Dan mag je je brievenbus ook aan het huis hangen.

- Post ontvangen via een vrijstaande brievenbus: Staat je woning meer dan 10 meter van de openbare weg? Plaats dan een vrijstaande brievenbus bijvoorbeeld naast de oprit in de tuin. Een vrijstaande brievenbus kan een brievenbus op palen zijn, maar ook een nostalgische kolombrievenbus is een vrijstaand model. Zorg er wel voor dat je vrijstaande brievenbus goed verankerd is. Je zult niet de eerst zijn die zich s'morgens afvraagt waar de brievenbus gebleven is....

- Nieuw in de wereld van briefkasten en postkasten zijn de pakketbrievenbussen. Deze pakketbrievenbus types zijn ontworpen vanwege de grote groei internetaankopen door consumenten. Mensen winkelen tegenwoordig graag online en willen hun bestelde artikelen zo gauw mogelijk ontvangen. Ben je zelf vaak aan het werk en dus niet in de mogelijkheid om je pakketje van de postbode aan te nemen? Een pakketbrievenbus biedt uitkomst. De postbode of pakketbezorger bezorgd jouw pakketje namelijk in jouw eigen pakketbrievenbus. Zo kun jij bij thuiskomst gelijk over je bestelde artikelen beschikken. Er zijn al verschillende pakketbussen op de markt. Neem eens een kijkje bij brievenbuswebshop.nl voor de verschillende modellen.


Geen producten aanwezig