Decoratief zonwerend folie met print

Zodra het voorjaar start, de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien gaan we ook te maken hebben met warmere, zomerse temperaturen. Voor velen is dit iets positiefs, maar je kunt er ook last van hebben. Wanneer de zon de hele dag op je huis schijnt kan de temperatuur in huis behoorlijk oplopen wat niet altijd fijn is. Mensen krijgen meer last van slaapproblemen door de hitte en ook hebben we het sneller benauwd door de warme temperaturen in huis.

Een oplossing hiervoor is natuurlijk een airconditioning. Er zijn verschillende airco's verkrijgbaar en in verschillende prijscategorieën. Omdat een airco wel wat ruimte in beslag neemt en vaak ook niet erg goedkoop is, kan er ook naar alternatieven gekeken worden. Zonwerend folie is zo'n alternatief. Het is een goedkope oplossing voor het weren van de warmte van de zon. Zonwerende folie is een folie die, zoals de naam het al zegt, de zon weert. Het zorgt er vaak voor dat het wel 5 à 10 graden koeler is in huis. Er zijn verschillende zonwerende folies verkrijgbaar. Tegenwoordig is er ook zonwerend folie met print verkrijgbaar! Niet alleen handig als zonwering dus, maar ook ter decoratie! Decoratief raamfolie en aangename zonwering in één!

Moderne woonaccessoires... interieurtips voor een woonkamer in moderne stijl

Strak, overzichtelijk, neutraal, ruimtelijk en veel wit en zwart gekleurde meubels. Dat zijn de kenmerken van een modern interieur. Muren zijn vaak strak wit en ook de meubels en accessoires hebben vaak een witte kleur. Omdat er veel wit is, oogt het rustig en vooral heel strak. Een klein detail in een trendy kleur zoals paars, okergeel of groen is wel mogelijk, zo zie je in een modern interieur vaak kussentjes of vazen in deze kleuren.

Bij een modern interieur horen strakke lijnen. Woonkamers zijn dan ook vaak afgewerkt met strakke hoeken. Meubels die daarbij passen zijn bankstellen met strakke hoeken en vierkante of rechthoekige salontafels. Ook bij de meubels wordt vaak voor de kleur wit gekozen. Er wordt echter ook wel eens gekozen voor contrast, dus bijvoorbeeld een witte tafel met donkergrijze poten, of een donkere vaas op tafel.

Een modern interieur gaat mee met de tijd... Bekijk daarom af en toe eens wat de trends van het moment zijn om inspiratie op te doen. Op het internet, maar ook in tijdschriften en in woonwinkels zie je altijd al gauw wat er op het moment populair is.

Rustieke accessoires in huis zijn al lange tijd populair. In 2019 is er echter ook een nieuwe trend bijgekomen, de botanische stijl. Combineer je moderne inrichting met een botanische look. Laat de trend niet overheersen. Met een paar groene kamerplanten en wat decoratie geef je al gauw een kleine botanische tint aan je moderne interieur.
In de rubriek moderne woonaccessoires tref je een opsomming aan van woonwebwinkels met allerlei verschillende soorten accessoires, waaronder ook landelijke accessoires en meubels
 

Welke woonaccessoires horen bij een modern interieur?

Niet alleen de muren en meubels in een modern huis zijn wit en strak, ook de accessoires die daar bij horen zijn strak, neutraal en rustig. Strakke lijnen komen ook in de accessoires terug. Een prachtige design lamp is een van de accessoires die je zeker terug zult zien in moderne interieurs. In een grote moderne woonkamer hangt vaak een prachtige grote lamp met een modern design. Maar ook voor de wat kleinere moderne woonkamers zijn tafellampen en wandlampen te vinden met een moderne look. Heb je in de moderne woonkamer al veel wit, en zoek je juist een accessoire met een trendy kleurtje? Kijk dan eens of je een leuke gele, paarse of groene lamp kunt scoren. De meeste moderne accessoires zijn hoogglans afgewerkt.
 

Vazen met bloemen

Een grote ronde vaas, strak wit, of juist zwart voor het creëren van contrast. Een paar leuke bloemen er in en het is al gauw een prachtige accessoire voor je moderne woonkamer/keuken! Je kunt hierbij helemaal zelf een keuze maken welke bloemen je in de vaas zet. Wanneer je een grote woonkamer hebt passen daar grote bloemen bij. Heb je een kleine woonkamer, kies dan een formaat wat daar iets beter bij past. Ook kunstbloemen worden veel gebruikt in een modern interieur. Kunstbloemen hebben natuurlijk als voordeel dat ze geen water hoeven en dat ze niet kunnen vergaan.